Tiksliau turbūt reiktų sakyti - pasiekimas, nes iš trijų konkursui pateiktų alaus rūšių didesnio teisėjų dėmesio susilaukė tik vokiško stiliaus kvietinis alus „Mozaikinis bananas“ (kiti du - pale ale ir … Skaityti toliau →
Aludarių taurę 2016 laimėjo šiaulietis Modestas Gelžinis (Modė), kuris jau gana seniai verda alų. Aš labai džiaugiuosi Modesto pergale. Džiugina, kad tai ne atsitiktinė naujoko sėkmė, o nuoseklaus darbo rezu … Skaityti toliau →
Liko paskutinė grupelė ir pabaigai visada pasilieku mėgstamiausius – stautus ir porterius. Beja, prieš tai buvęs apsilankymas Lenkijoje ir to apsilankymo aprašymas baigėsi tokiu pačiu įrašu ir net tuo pačiu … Skaityti toliau →
Gegužės 4 Lankom barus: Smagus Raugas Šį kartą apsilankysime parduotuvėje – bare „Smagus raugas“, kuriame galima rasti labai platų alaus pasirinkimą. Šioje vietoje beveik … Skaityti toliau →
Gegužės 7-8 dienomis vyks didžiausias mūsų šalyje namų aludarių konkuras „Aludarių taurė 2016“. Jo metu bus renkamas geriausias namuose išvirtas alus įvairiose kategorijose, o taip pat ir absoliutus nugal … Skaityti toliau →
Prieš tai buvusį įrašą pabaigiau su IPA su arbata. Šį pradedu su viena didele nesąmone arba nesusipratimu. Bearnard Mieta Energy | Fruit Beer | 4% Tai Czarny Kot aludarių serija. Jų buvo labai daug, bet jautė … Skaityti toliau →
Po trumpo nukrypimo grįžtam prie Lenkijos ir jos alaus. Taip taip, nemažai aš jo parsivežiau. Šiam kartui į krūvą atsirinkau IPA’as. Widawa Hot Hoppy Lips |Session IPA| 5% Vienas iš nedaugelio Lenkijoje rast … Skaityti toliau →
2016 m. gegužės 25 dieną organizuojamas kasmetinis „Nacionalinis Giros ringas 2016“. „Nacionalinis Giros ringas“ – nekomercinis renginys, kurį organizuoja VšĮ „Giros ringas“ („Alaus Brolijos“ … Skaityti toliau →
Dundulis informuoja, kad Simkalos krašte jau gerokai įsisiautė pavasaris, taškydamasis saulės spinduliais ir žaluma, skleidžia gaivius syvus, lepina mus šiluma. Įkvėpti pakilios nuotaikos išleidžiame … Skaityti toliau →
Praeitų metų pabaigoje pristatyta ROPA atrodė kaip vienas iš Tikro Alaus eksperimentų. Žinoma, kalbos netilo, kad šio alaus bus kelios versijos. Bet, kad šis alus turės tokią ilgą istoriją nesitikėjau. Po pi … Skaityti toliau →
Serijos baigėsi, teko visą likusį alų iš Lenkijos suskirstyti grupelėmis. Pirmoji grupelė – kvietiniai. Visus juos atrinko mergina iš pirmosios parduotuvės ir jos rinkinukas man po šių kvietinių ima labai p … Skaityti toliau →
Balandžio 13 Lankom bravorus: Būsi trečias Mini alaus darykla – restoranas „Būsi Trečias“ yra seniausia tokio tipo įstaiga Vilniuje. Įsikūrė prieš 20 metų Totorių … Skaityti toliau →
Šimtmečiais aludariai akylai, už devynių užraktų, saugojo savo „intelektinę nuosavybę“ – alaus receptus. Nėra ko stebėtis, jog tokios įmonės yra nerangios praėjusio šimtmečio nuosėdos, desperatiška … Skaityti toliau →
Alaus darykla, kuri užsikūrė tik pernai. Todėl apie ją informacijos internetuose mažai. Vėl gi, mano akis patraukė savo etiketėmis. Parsivežti pavyko 5 vienetus naujojo bravoro alaus, todėl susidaryti įspūd … Skaityti toliau →
Kaip jau minėjau, Lenkijoje vienoje krautuvėje man alų parinko, kitoje rinkausi pats. Ir pats tai dariau serijomis. Jau aprašytos kiaulės buvo gausiausios. BroKreacja aludariai į save dėmesį visų pirma atkreipė … Skaityti toliau →
Šaldytuve nebeliko lietuviško alaus ir kol jis neprisipildė pavasariškomis naujienomis, keliaujam į Lenkiją. Buvau ten prieš mėnesį ir tai nebuvo beer tripas. Bet be alaus negrįžau. Kadangi tose vietose, kurio … Skaityti toliau →
Pradėkime nuo paprasto, bet ne prasto alaus – Kurko Keptinio 5,2%. Alus, kuris Dundulio šeimoje yra privilegijuotųjų tarpe, nes yra pastovioje pasiūloje. Alus, esantis pastovioje pasiūloje dažniausiai būna sula … Skaityti toliau →
Sakiškių alus kiek stabtelėjo ir vėl ėmėsi eksperimentų. Šįkart praleisim pablevyzgojimus ir einam tiesiai prie alaus. Pirmas į taurę bėga Alaus Bibliotekai išvirtas vokiškas rudasis elis Altbier 5,1%. Žin … Skaityti toliau →
Nuo Kaziuko mugės praėjus vos porai savaičių, Kaune vėl vyksta mugė/paroda. Senokai teko pabuvoti kasmet rengiamoje parodoje AgroBalt, todėl nusprendžiau nueiti ten pasidairyti. Ir tikrai ne alaus ten ieškojau, … Skaityti toliau →
Kad Gintaro baro aludaris eksperimentuoja ir daro tai dažnai, niekam ne paslaptis. Jei Jūs kartais užklysite į Molėtus ir sugalvosite ten pavalgyti, gali būti, kad išsišnekėjus ir pasipasakojus, kad Jums patinka … Skaityti toliau →