Didžiausia Japonijos alaus darykla nori praplėsti savo portfelį. Asahi grupė pateikė pasiūlymą AB-InBev įsigyti alaus rūšis Peroni, Grolsch ir Meantime, kurias Belgijos ir Brazilijos alaus milžinas valdo po SA … Skaityti toliau →
Šis naujas alus net pusę metų brandintas „Merlot“ vyno statinėse. Būtent toks brandinimas alui suteikė išskirtinį, pikantišką skonį – lengvai vaisišką ir ąžuolo aromatus bei sodrumą. Riboto leidimo … Skaityti toliau →
Ąžuolai nuo senų laikų yra gerbiamiausi ir seniausi medžiai Lietuvoje. Vilkmergės aludariai, atiduodami duoklę šiam didingam medžiui, išvirė Belgian Pale Ale stiliaus alaus ir jį brandino kartu su ąžuolu. T … Skaityti toliau →
Dundulio bravoras nori Jums pristatyti vieną subtiliausių savo kūrinių – Magistra. Ji mokė juoskantrybės. Prisidengus nepermatomu šydu ilgai nesileido būti pažinta. Jos būdas brendo nuo spalio mėnesio, kol p … Skaityti toliau →
kategorijoje: Alus Pradėsiu nuo to, kad tai nėra didelių bravorų gynimas, nėra mažųjų gynimas, nėra didelių ar mažų išskyrimas. Kaip sako commonsense.lt, jei šuniukas prikakoja, kartais reikia pabaksnot … Skaityti toliau →
Sakiškių Tripel 9,5% prekyboje pasirodė metų sandūroje, tad dabar jau praėjo geri du mėnesiai nuo jo pasirodymo. Nupirktas jis buvo iš karto, tik pasirodęs Kaune. Taip jau sutapo, kad šio alaus buvo paragauta p … Skaityti toliau →
Šį savaitgalį visa Amerika stebėjo futbolo finalą. To, netikro futbolo, amerikietiško. Na, gal ne visa, tik kokie 100 milijonų. Su Coldplay, Beyonce ir Bruno Marsu, kas, ko gero, buvo įdomiausia transliacijos dal … Skaityti toliau →
Panašu, jog ateinančių mėnesių pardavimų topuose karaliaus gariūniški krepšiai tuščiai tarai. Nuo vasario 1-osios Lietuvoje pradėjo veikti nauja vienkartinės pakuotės užstato sistema. Alaus, giros, mineral … Skaityti toliau →
Akylesnis alaus mėgėjas galėjo pastebėti didžiuosiuose prekybos centruose pasirodžiusias Butautų dvaro bravoro naujas alaus rūšis. Gan keistai atrodo lentynoje alus, įsiterpęs vietoje kažko, vietos dviems but … Skaityti toliau →
Sausio 28 d. buvo ketvirtadienis. O ta savaitės diena labai mėgstama įvairiems alaus renginiams Kaune. Aš vėl patraukiau link Vingiu Dubingiu aludės, nes ten buvo pristatinėjamas Munkebo alus. Džiaugiausi tuo sav … Skaityti toliau →
Tikriausiai dažnam namų aludariui kyla klausimas, kaip panaudoti didelį kiekį salyklo atliekų po alaus virimo. Salyklo likučiai gali būti panaudoti gyvuliams šerti, jus galite juos kompostuoti, o taip pat panaudo … Skaityti toliau →
Kelionės tikslas ir paragauti, ir pamatyti! … Skaityti toliau →
Kaune iš krano pradėjo bėgti naujas alus. Atrodytų nieko čia naujo. Baruose visame Kaune nuolat atsiranda naujo alaus rūšių kranuose. Nebėgsi kiekvieną kart žiūrėti, tikrinti ir juo labiau aprašinėti. Bet … Skaityti toliau →
Šiais metais jau trečią kartą vyks žieminis alaus festivalis „Žmogšala“. Kaip ir kiekvienais metais, taip ir šiais, festivalis keičia savo lokacijos vietą – šį kartą tai Gariūnai. Iškart visiems kyla … Skaityti toliau →
Kviečiame namų aludarius dalyvauti egzotinio alaus festivalyje ŽMOGŠALA-3, kuris vyks 2016 m. vasario 27 d.Šiemet namų aludarių dalyvavimas tampa konkursiniu! Tema labai plati ir laisva – žiemiškas alus. Jūs … Skaityti toliau →
Aš labai retai rašau apie vietas, kuriose galima išgerti alaus. Dar rečiau rašau apie vietas, kuriose galima pavalgyti. O vietos, kuriose gali pavalgyti, bet negali atsigaivinti alumi kaip ir visai neįsipaišo į v … Skaityti toliau →
kategorijoje: Alus » Lietuviškas Šis įrašas nenupirktas, nors alaus ragavau ir nieko nemokėjau. Vieną„Genio“ žmogų pažįstu nuo tų laikų, kai jis dar nebuvo baigęs mokyklos. Jis ne kartą mane alumi … Skaityti toliau →
Tuk Tuk. Praeitą savaitę į alaus mylėtojų širdis pasibeldė „Genys Brewing Co“. Namų aludaris Jonas su draugu Laurynu nusprendė, kad laikas „išsikalti“ iš virtuvės puodų ir pereiti prie rimtos bravoro … Skaityti toliau →
Alaus darymas ir duonos kepimas vieni seniausių amatų, susiformavusių dar mūsų civilizacijos aušroje. Sunku nuspėti, kuris amatas senesnis, bet yra žinoma, jog seniausiame užrašytame alaus recepte, minimas būt … Skaityti toliau →
Alaus brolija tęsia tradicines paskaitas. Pristatome sausio – vasario mėnesio paskaitas. Atkreipkite dėmesį, kad ne visos paskaitos vyks Alaus namuose. … Skaityti toliau →