Atnaujinta 2020-01-27 – žr. straipsnio pabaigoje. Apyniai ir alus į Okeaniją (Naująją Zelandiją ir Australiją) atkeliavo XIX a. kartu su pietų Anglijos ir Vokietijos naujakuriais. Šie atsivežė apynių šakniavaisių ir iška … Skaityti toliau →
Yra kino filmų, skirtų besaikiam gėrimui, orgijoms, kokiose daugelis slapčia trokšta sudalyvauti, net jei pasekmės baisios ar viskas baigiasi piktais pokštais. Kai kurie iš jų buvo tokie sėkmingi, jog uždirbo … Skaityti toliau →
Dar vakar rašiau apie Vilniaus aludarių klubo konkursą „Parodyk ką gali 2015“, o šiandien pasižvalgykime po jį dar kartą. Šįkart - fotoreportažas, kurį parengė Jonaistė ir Žalvarinis. … Skaityti toliau →
Gruodžio 12 dieną „Šnekutyje“ vyko neeilinis Vilniaus aludarių klubo susirinkimas - kalėdinis konkursas „Parodyk ką gali“. Konkurso taisyklės labai paprastos: visi aludariai vertinimui pateikia po vieną a … Skaityti toliau →
Alynas pristato naują Kalėdinį alų. … Skaityti toliau →
Dūda IPA – Dundulio ir Gudijos aludarių koloboracija … Skaityti toliau →
Kas yra sidras? Dauguma jį perkančių žmonių galvoja, kad sidras – tai alkoholinis gėrimas, gaminamas fermentuojant obuolių sultis. Tačiau mažai kas žino vieną esminę detalę … Skaityti toliau →
Kaip ir daugelis amerikoniškų alaus daryklų, Rogue pradėjo savo veiklą Oregono universiteto brolijos namuose Gražiai skambanti pradžia? Tiesa, buvo ne visai taip.. tiesiog keli Teta Chi (ΘΧ) brolijos nariai 1988 … Skaityti toliau →
Garrett Oliver kartu su Raudonų plytų alaus dirbtuvių aludariu išvirė alų- JAM SESSION. … Skaityti toliau →
Alaus darykla „Davra“ pristato savo naują alų – „Chicago‘s“ … Skaityti toliau →
Alaus rinkoje, kaip ir bet kur kitur, yra mados, tendencijos ir tai kas populiaru tai dienai. Jau ne kartą esam matę tokius dalykus kaip visi aludariai masiškai pristatinėjo kaimišką gyvą alų ir panašiai. Šiomi … Skaityti toliau →
kategorijoje: Alus Pasirodo daug kas nežino kamGuinness alaus skardinėje yra plastikinis kamuoliukas. Tiesa,kamuoliuką galima rasti ne tik Guinness, bet irkitur, tačiau pirmieji tai panaudojobūtent jie. Yra mit … Skaityti toliau →
Baltic beer star apdovanokimų apžvalga … Skaityti toliau →
Toliau pakalbėkime apie flagmanus. Lietuvos. Ir čia be Dundulio daugiau nieko nėra išskyrus Sakiškių alų. Sakiškių alus yra kosmonautai, pačia gražiausia šio žodžio prasme. Prieš geras dvi savaites mačiau … Skaityti toliau →
kategorijoje: Alus Kas geriau skardinė ar butelis? Dauguma paklaustų žmonių pasakys, kad butelis.Dauguma iš jųnegalės pasakyti kodėl. Keista, nes alaus skardinių pardavimai auga, o stiklo taroje - mažėja. … Skaityti toliau →
Alaus marketingas yra menas, ir geriausi šios šakos menininkai yra BrewDog. Naujas alus „be etiketės“ galbūt susilauks seksualinių mažumų simpatijų, tačiau mintis čia kiek gilesnė. Tai pirmas alus pasaulyj … Skaityti toliau →
Harald Bischoff nuotrauka iš WikipediaLapkričio 5-oji–Tarptautinė stauto diena.Stautas (angl. stout) – tamsiojo elio rūšis, gaminama iš skrudinto salyklo ir skrudintų miežių. Stautas išsivystė iš anglišk … Skaityti toliau →
Laikas grįžti prie alaus. Paskutiniai įrašai buvo tokie, kad tik pliusą pasidėtum, jog ragavai ir viskas. Dabar laikas papasakoti apie tikrus flagmanus, bet ne vienos atskiros daryklos, o Lietuvos. Nežinau kaip Du … Skaityti toliau →
Selita pradėjo virti alų. Gal gaminti labiau tinkamas žodis. O savo alui, kurį vadina flagmanu, pavadinimą nukopijavo nuo IKI parduotuvėse nuo senų senovės pardavinėjamo alaus. Štai tokios taisyklės, kurių n … Skaityti toliau →
Jei tiksliau, tai Sanitex’as jiems atvežė. O aš vis laukiau, nagi kada kokio alučio iš Švedijos bus galima rasti, nes gi jie ten visokių dalykų iš anos Baltijos pusės atsiveža. Abu jie paprasti, įprasti ir … Skaityti toliau →