• Okeanijos apynių trumpa istorija ir naujas alus ROPA (atnaujinta 2016-03-01)

    2015 m. Gruodžio 15 d. / Tikras Alus

    Atnaujinta 2020-01-27 – žr. straipsnio pabaigoje. Apyniai ir alus į Okeaniją (Naująją Zelandiją ir Australiją) atkeliavo XIX a. kartu su pietų Anglijos ir Vokietijos naujakuriais. Šie atsivežė apynių šakniavaisių ir iška … Skaityti toliau →

  • 10 geriausių filmų, kuriuose girtaujama

    2015 m. Gruodžio 15 d. / Pingvi.com

    Yra kino filmų, skirtų besaikiam gėrimui, orgijoms, kokiose daugelis slapčia trokšta sudalyvauti, net jei pasekmės baisios ar viskas baigiasi piktais pokštais. Kai kurie iš jų buvo tokie sėkmingi, jog uždirbo … Skaityti toliau →

  • Fotoreportažas: „Parodyk ką gali 2015“

    2015 m. Gruodžio 14 d. / Apie alų

    Dar vakar rašiau apie Vilniaus aludarių klubo konkursą „Parodyk ką gali 2015“, o šiandien pasižvalgykime po jį dar kartą. Šįkart - fotoreportažas, kurį parengė Jonaistė ir Žalvarinis. … Skaityti toliau →

  • Parodyk ką gali 2015

    2015 m. Gruodžio 13 d. / Apie alų

    Gruodžio 12 dieną „Šnekutyje“ vyko neeilinis Vilniaus aludarių klubo susirinkimas - kalėdinis konkursas „Parodyk ką gali“. Konkurso taisyklės labai paprastos: visi aludariai vertinimui pateikia po vieną a … Skaityti toliau →

  • Alynas: šokolado Kalėdinis alus

    2015 m. Gruodžio 11 d. / Alaus Brolija

    Alynas pristato naują Kalėdinį alų. … Skaityti toliau →

  • Dūda IPA – Dundulio ir Gudijos aludarių koloboracija

    2015 m. Gruodžio 9 d. / Alaus Brolija

    Dūda IPA – Dundulio ir Gudijos aludarių koloboracija … Skaityti toliau →

  • Kai sidras nėra sidras

    2015 m. Gruodžio 4 d. / Alus Alus

    Kas yra sidras? Dauguma jį perkančių žmonių galvoja, kad sidras – tai alkoholinis gėrimas, gaminamas fermentuojant obuolių sultis. Tačiau mažai kas žino vieną esminę detalę … Skaityti toliau →

  • Rogue revoliucionieriai

    2015 m. Lapkričio 27 d. / Pingvi.com

    Kaip ir daugelis amerikoniškų alaus daryklų, Rogue pradėjo savo veiklą Oregono universiteto brolijos namuose Gražiai skambanti pradžia? Tiesa, buvo ne visai taip.. tiesiog keli Teta Chi (ΘΧ) brolijos nariai 1988 … Skaityti toliau →

  • Raudonų plytų JAM SESSION

    2015 m. Lapkričio 25 d. / Alaus Brolija

    Garrett Oliver kartu su Raudonų plytų alaus dirbtuvių aludariu išvirė alų- JAM SESSION. … Skaityti toliau →

  • „Davra“ pristato savo naują alų – „Chicago‘s“.

    2015 m. Lapkričio 25 d. / Alaus Brolija

    Alaus darykla „Davra“ pristato savo naują alų – „Chicago‘s“ … Skaityti toliau →

  • Apie naują alų, bet ne apie naują alų

    2015 m. Lapkričio 23 d. / Modesto blogas apie kolekcijas ir alų

    Alaus rinkoje, kaip ir bet kur kitur, yra mados, tendencijos ir tai kas populiaru tai dienai. Jau ne kartą esam matę tokius dalykus kaip visi aludariai masiškai pristatinėjo kaimišką gyvą alų ir panašiai. Šiomi … Skaityti toliau →

  • Alaus mitai: plastikinis burbuliukas skardinėje

    2015 m. Lapkričio 19 d. / nulis.lt

    kategorijoje: Alus Pasirodo daug kas nežino kamGuinness alaus skardinėje yra plastikinis kamuoliukas. Tiesa,kamuoliuką galima rasti ne tik Guinness, bet irkitur, tačiau pirmieji tai panaudojobūtent jie. Yra mit … Skaityti toliau →

  • Baltijos alaus apdovonojimai

    2015 m. Lapkričio 17 d. / Alaus Brolija

    Baltic beer star apdovanokimų apžvalga … Skaityti toliau →

  • Sakiškių alus. Antras penketukas

    2015 m. Lapkričio 13 d. / Modesto blogas apie kolekcijas ir alų

    Toliau pakalbėkime apie flagmanus. Lietuvos. Ir čia be Dundulio daugiau nieko nėra išskyrus Sakiškių alų. Sakiškių alus yra kosmonautai, pačia gražiausia šio žodžio prasme. Prieš geras dvi savaites mačiau … Skaityti toliau →

  • Alaus mitai: Alus iš skardinių yra blogai

    2015 m. Lapkričio 8 d. / nulis.lt

    kategorijoje: Alus Kas geriau skardinė ar butelis? Dauguma paklaustų žmonių pasakys, kad butelis.Dauguma iš jųnegalės pasakyti kodėl. Keista, nes alaus skardinių pardavimai auga, o stiklo taroje - mažėja. … Skaityti toliau →

  • BrewDog pristato “transeksualų” alų

    2015 m. Lapkričio 5 d. / Pingvi.com

    Alaus marketingas yra menas, ir geriausi šios šakos menininkai yra BrewDog. Naujas alus „be etiketės“ galbūt susilauks seksualinių mažumų simpatijų, tačiau mintis čia kiek gilesnė. Tai pirmas alus pasaulyj … Skaityti toliau →

  • Su tarptautine stauto diena! (+ renginio anonsas)

    2015 m. Lapkričio 5 d. / Apie alų

    Harald Bischoff nuotrauka iš WikipediaLapkričio 5-oji–Tarptautinė stauto diena.Stautas (angl. stout) – tamsiojo elio rūšis, gaminama iš skrudinto salyklo ir skrudintų miežių. Stautas išsivystė iš anglišk … Skaityti toliau →

  • Dundulis atsidavė kūrybai. Mėgaukitės tuo

    2015 m. Lapkričio 5 d. / Modesto blogas apie kolekcijas ir alų

    Laikas grįžti prie alaus. Paskutiniai įrašai buvo tokie, kad tik pliusą pasidėtum, jog ragavai ir viskas. Dabar laikas papasakoti apie tikrus flagmanus, bet ne vienos atskiros daryklos, o Lietuvos. Nežinau kaip Du … Skaityti toliau →

  • Gurmans alus

    2015 m. Lapkričio 4 d. / Modesto blogas apie kolekcijas ir alų

    Selita pradėjo virti alų. Gal gaminti labiau tinkamas žodis. O savo alui, kurį vadina flagmanu, pavadinimą nukopijavo nuo IKI parduotuvėse nuo senų senovės pardavinėjamo alaus. Štai tokios taisyklės, kurių n … Skaityti toliau →

  • IKEA užsivežė alaus

    2015 m. Lapkričio 3 d. / Modesto blogas apie kolekcijas ir alų

    Jei tiksliau, tai Sanitex’as jiems atvežė. O aš vis laukiau, nagi kada kokio alučio iš Švedijos bus galima rasti, nes gi jie ten visokių dalykų iš anos Baltijos pusės atsiveža. Abu jie paprasti, įprasti ir … Skaityti toliau →