Po to kai parašiau apie Dundulio Publijų Palemoną, kiek atidžiau žiūriu į Baltic Porter pusę. Daugiausia jo rasti turbūt galima Lenkijoje. Lenkijos Baltic Porter labai sunkūs, juose ryškiai jaučiamas alkoholi … Skaityti toliau →
Kas sakė, kad Kaziukyje viskas brangsta? Alus, kaip ir pernai, 3 euriukai litras (kai kas prašė 2,5 ar 3,5 Eur) . Kai už blyną prašo 5, o už baronką – 2, gal ne taip ir brangu? O jei lyginsime su … … Skaityti toliau →
kategorijoje: Alus Kai kurie žmonės galvoja, kad Brown Ale negali būti įdomus alus, nes jo pavadinimas nuobodus - Rudasis Elis. Gamtoje taip pat yra daug dalykų, kur ruda spalva nereiškia nieko gražaus. Neapsi … Skaityti toliau →
Kai paskelbiau apie geriausią šių metų lietuvišką alaus daryklą portalo Ratebeer.comduomenimis, sulaukiau skaitytojų susidomėjimo ir klausimų. Todėl kalbinu savo kolegą namų aludarį, šiuo metu einantį Sak … Skaityti toliau →
Idėja šiam įrašui užgimė dar praėjusių metų žiemos pradžioje, kai “Vingiu Dubingiu” aludės šinkorius Tomas pasiūlė parašyti apie moteris lietuviškoje alaus scenoje. Iš vienos pusės, atrodo, moterų … Skaityti toliau →
Dalyvavę ketvirtajame egzotinio alaus festivalyje Žmogšala, turbūt nepraėjo pro namų aludarių kampelį, kuriame dalyvavo 7 aludariai pristatę 11 savo kūrinių.Vyko ir namų aludarių konkursas, tiesą pasakius b … Skaityti toliau →
kategorijoje: Alus Ne pirma, ne antra ir ko gero ne paskutinė Špunka. Interjeras Kai pirmą kartą ten apsilankiau, nežinojau ką sakyti. Viskas padaryta žiauriai pigiai ir vietomis perlenkta lazda (pvz. agro … Skaityti toliau →
Vasario 25 dieną vyks jau ketvirtasis egzotinio alaus festivalis „Žmogšala IV“. Kitą dieną po festivalio numatomos dūzgės, tai festivalis vyks net dvi dienas - viena bus intensyvesnė, kita ramesnė. Na, bet p … Skaityti toliau →
kategorijoje: Alus Mėsos kukulių vieta žada mėsos kukulius ir alaus. Naujas vietas reikia pasistengti aplankyti ir išbandyti. Interjeras Daug daug rankinių mėsos malimo mašinėlių: nuo logo iki alaus kra … Skaityti toliau →
Ko gero šitą postą reikėtų pradėti nuo alegorijos apie buką Aleksandrą Makedonietį, kuris nesugebėjo atmazgyti Gordijaus mazgo o tiesiog perkirto jį. Tuomet Makedonietis tapo Azijos valdovu, tik neilgam… O gal reikėtų pa … Skaityti toliau →
Ir iš ties, pakalbėkime apie Vilkmergės alų. Jei trumpai prisimint priešistorę, tai startavo Vilkmergės alus su šviesiu, tamsiu ir kvietiniu alumi. Jų alus yra kiek stipresnis nei standartinis lietuviškas didž … Skaityti toliau →
Apie Sakiškių alų pripratau rašyti kai jų naujų alaus rūšių pasirodo daug. Ilgai laukt jų naujienų nereikėdavo, tai galėjai rašyt apie penkias naujas rūšis iš kart. Tiek daug laukt šį kart nesinorėjo. … Skaityti toliau →
Teko matyti komentarus, kad naujasis Dundulio alus Publijus Palemonas yra geriausias Dundulio alus. Teko gyventi tais laikais kai didelio alaus pasirinkimo nebuvo, o močiutei skaniausias alus būdavo Utenos Porteris. Te … Skaityti toliau →
Kai apsilankai Estijos alaus parduotuvėje, atrodo, kad apie šios šalies alų tu nežinai nieko. Pilna naujo ir nematyto alaus. Ir jo tiek daug, kad visko vis vien nenusipirksi. Tada tenka rinktis. Renkiesi dažniausia … Skaityti toliau →
5 milijonai dolerių už 30 sekundžių arba Anheuser-Busch iki pasaulio pabaigos, taip galima pavadinti eilinę alaus reklamos dozę per žiūrimiausią amerikietišką TV šou. Bet ne tik tai. Reklamos gali papasakoti, … Skaityti toliau →
Didžiausia pasaulyje alaus vertinimo svetainė Rateber.com išrinko 2016 metų geriausiuspasaulio alus ir aludarius:https://www.ratebeer.com/ratebeerbest/Topas yra sudaromas pagal nepriklausomų individualių tinklapio … Skaityti toliau →
kategorijoje: Alus Šiaurės miestelyje vietoj boulingo atsidaręs „Cuba studija“ turi mus perkelti į Kubą! Turi ar perkelia? Apie viską detaliau. Interjeras Reiktų pradėti nuo to, kad baras įsikūręs … Skaityti toliau →
Iš šalies atrodo, kad Dundulis stojo į eksperimentų kelią. Bet taip atrodo tik iš pirmo žvilgsnio. Kai atrodo, kad savo puslapyje užsiminę apie seriją alaus su vienodu pavadinimu, bet skirtingais apyniais, jie … Skaityti toliau →
Praėjusią savaitę Vingiu Dubingiu aludė pakvietė į kiek netradicinę sidro degustaciją. Nors aludėje daug dėmesio skiriama alui, jo degustacijoms ir pristatymams, sidras čia anaiptol ne paskutinėje vietoje. Ja … Skaityti toliau →
kategorijoje: Alus Ar tai baras, ar parduotuvėlė, ar kavinė? Interjeras Interjeras toks švarus ir tvarkingas, kad žmonės nepagalvoja apie barą. „Aš galvojau, kad tai kavinė“ - kalba jie. Blogai? Tikr … Skaityti toliau →