Rugpjūčio 13-14 dienomis vykusiame Pakruojo Amatų, muzikos ir alaus festivalyje dalyvavo 10 bravorų, kurie atsivežė apie50 rūšių alaus. Komisija, kurią sudarė Alaus brolijos nariai, … Skaityti toliau →
Šiemet Pakruojo „Amatų, muzikos ir alaus“ festivalis vyks jau ketvirtą kartą, rugpjūčio 13-14 dienomis Pakruojo dvare. Mes rekomenduojame apsilankyti Alaus brolijos rengiamose paskaitose, degustacijose ir padai … Skaityti toliau →
Šiemet Pakruojo „Amatų, muzikos ir alaus“ festivalis vyks jau ketvirtą kartą,rugpjūčio 13-14 dienomis Pakruojo dvare.Festivalio svetainė>>>Festivalio Facebook svetainė>>>Festivalio programoje numatyta daug ko … Skaityti toliau →
kategorijoje: Alus Kai kurie stiliai labai įdomūs ir verti jūsų dėmesio. Radę pabandykite paragauti ir jei jums stiprus alus asocijuojasi su plastikiniais buteliais ir mažomis kainomis - nustebsite. Barleywin … Skaityti toliau →
kategorijoje: Alus Alus yra alkoholinis gėrimas dažnai vartojamas baruose, kavinėse, restoranuose. Kur yra šios įstaigos ten yra klientai, ten aptarnavimas. Ir nesvarbu ar alų turi pasiimti pats prie baro, ar a … Skaityti toliau →
kategorijoje: Alus Yra jau tris kartus vykęs (ne nuo žodžio pavykęs) alaus renginys „Žmogšala“. Kaip ir reiktų džiaugtis, kad toks yra, bet džiaugtis nėra daugkuo. Pakeitus vietą į didelę, erdvę vis … Skaityti toliau →
Visus aludarius ir alugėrius sveikinu su Tarptautine aludarių diena!Virkite skanų alų, eksperimentuokite ir džiuginkite mus tiek naujais, tiek įprastais gerais skoniais.Mintis švęsti Tarptautinę aludarių dieną … Skaityti toliau →
Sveiki visi, seniai matyti! Nepastebimai atėjo vasara, pats pelningiausias sezonas ne tik ledų pardavėjams, bet ir aludariams. Gal todėl ir naujienų daug ir įvairių, ir gerų, ir nekokių. Kalnapilis. 4,5 Select S … Skaityti toliau →
Jau tampa tradicija, kad į Genio aludarių alaus pristatymus aš pavėluoju. Kaip vėlavau pirmą kartą galite pasiskaityti kuomet rašiau apie jų debiutą su Kalifornikacija. Vėlavau ir į jų The IPA alaus pristaty … Skaityti toliau →
Kavinė "Baltoji katė" siūlo paragauti itališko kraftinio alaus iš nedidelės Menaresta alaus daryklos … Skaityti toliau →
Jau antrus metus Vokietijos salyklo gamintojas „Bestmalz AG“ organizuoja konkursą „BestBrewChallenge“, kuris šiais metais vyks birželio 23 d., 15 val. Lietuvos laiku. Tą dieną … Skaityti toliau →
Rašydamas apie kolekcininkų biržą Panevėžyje per mažai dėmesio atkreipiau į alų, kurio buvo galima įsigyti iš kolekcininkų. Tokiose biržose dažnai būna taip, kad pamatai kažkokio įdomesnio alaus, priein … Skaityti toliau →
Šiemet gegužės 25 d. vykusiame „Nacionaliniame giros ringe“ giros mėgėjai bronzos medalį skyrė „Butautų dvaro girai“ (gamintojas „Aukštaitijos bravorai“). Sidabru gali džiaugtis Volfas Engelman tech … Skaityti toliau →
Intensyviai plušome, kad ant stalo būtų tik kokybiškiausi vasaros gėrimai. … Skaityti toliau →
Kas kart rašant apie Dundulio alų, vis sunkiau rasti žodžius įžangai. Atrodo jau viskas apie juos pasakyta. Naujasis jų alus, tai eksperimentas, apie kurio pagrindines veikėjas – mieles, internetuose gandai ir … Skaityti toliau →
Kokį žodį naudoti, kolekcininkas ar kolekcionierius, man vis dar lieka mistika ir nežinomybė. Tačiau, kad alaus atributika yra renkama, kaupiama, man puikiai žinoma ir pažįstama. Kas sekate įrašus, jau ne kart … Skaityti toliau →
Raudonų plytų alaus dirbtuvės publikuoja vaizdo reportažą iš Aludarių taurės atviros degustacijos „Atviras alus“.Dalyvavusiems - šiltų prisiminimų, o nebuvusiems - gero seilės pavarvinimo ;)https://www.fa … Skaityti toliau →
Keletą kartų per metus organizuojamas namų aludarių konkursas „Maišas salyklo“. Konkursas visada būna teminis - skirtas kokiam nors alaus stiliui, jį organizuoja „Aludarių klubas“. Šįkart tema buvo gana … Skaityti toliau →
Kaip jau tapo įprasta, gegužės pradžioje vyksta Aludarių taurė. Šiais metais tai jau buvo penktas kartas, kai į vieną vietą susirenka daugelis Lietuvos alaus scenos dalyvių. Man tai buvo taip pat penktas karta … Skaityti toliau →
Lietuvos Seimas balandžio 21 d. svarstė Alkoholio kontrolės įstatymo pataisą, kuri mažos apimties sidro gamybos įmonėms taikytų tokias pačias sąlygas, kaip ir vaisių vyno … Skaityti toliau →