Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. kovo 19 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. balandžio 15 d.

Parametrai

OG:
1.113
FG:
1.023
ABV:
11.8 %
IBU:
12
EBC:
14
IBU/OG:
0.11
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Vokiškas pilsnerio salyklas 3.0 4.500
Vokiškas pilsnerio salyklas 3.0 4.500
Miuncheno salyklas 15.0 0.500
Miuncheno salyklas 15.0 0.500
CaraPils 5.0 0.250
CaraPils 5.0 0.250
      10.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Spalt Select (German) 5.0 20 60
Spalt Select (German) 5.0 20 30
Spalt Select (German) 5.0 10 5
      50  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Wyeast German Ale 12.0 80

Pastabos

Originalus receptas pononieko (http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas/9-Kolsh), čia pakeistos mielės

Komentarai

  • null

    2012 m. Kovo 20 d.
    pastaba buvo mano, nesu didelis chemijos žinovas tiesiog vadovavausi močiučių patirtimi, bei "Pastovusis kietumas susijęs su vandenyje esančiais kitais anijonais, pavyzdžiui SO42-. Pastovusis kietumas nepanaikinamas virinant vandenį. Jo pašalinimui naudojamas Na2CO3 (skalbimo soda). Vandenyje esantys katojonai, pavyzdžiui Ca2+ ir Mg2+ sudaro netirpius karbonatus; tirpale vietoje jų lieka Na+ jonai, nesuteikiantys vandeniui kietumo."
  • Žaldokas

    2012 m. Kovo 20 d.
    @ponasniekas
    Vyrauja nuomonė, jog soda naudotina verdant tamsų alų. Pats minėjai jog taip pat naudoji. O čia šviesiame aluje. Pats taip pat manau, jog soda vandenį minkština, o ne kietina. Ir ji čia yra vietoje.
  • audryla

    2012 m. Kovo 21 d.
    Na2CO3 (skalbimo soda)- vandenį minkština
    NaHCO3 (valgomoji soda) - vandenį kietina

    Nors minkštinimui geriau naudočiau CaSO4 kalcio sulfatą, CaCl2 - kalcio chloridą bei MgSO4 - magnio sulfatą (epsom druska). http://www.howtobrew.com/section3/chapter15-4.html">Info

    Visom druskom prekiauja http://www.brouwland.com/shop/catproducts.asp?cfid=4&id=343&pid=342">Brouwland, tad galima per SavasAlus užsisakyti....
  • audryla

    2012 m. Kovo 21 d.
    Kad būt visai tiksliam tai NaHCO3 (valgomoji soda) - didina vandens karbonatinį/laikiną kietumą (kH)
  • Žaldokas

    2012 m. Kovo 21 d.
    Na va, vėl kita nuomonė. Žodžiu reiks užsiimt chemija norint atrasti tiesą.
Prisijungę aludariai