Receptas / Mandarinas
Informacija
Kiekis:
30 litrų
Efektyvumas:
85 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2025 m. balandžio 16 d.
Receptas modifikuotas:
2025 m. balandžio 26 d.
Parametrai
OG:
1.063
|
|
FG:
1.009
|
|
ABV:
7.0 %
|
|
IBU:
59
|
|
EBC:
21
|
|
IBU/OG:
0.94
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST A-XL salyklas | 3.0 | 5.800 | 79.5 | |
BEST Melanoidin salyklas | 70.9 | 1.500 | 20.5 | |
7.300 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
El Dorado | 12.0 | 20 | 45 | |
Mosaic | 13.3 | 20 | 45 | |
El Dorado | 12.0 | 20 | 20 | |
Mosaic | 13.3 | 20 | 20 | |
Mandarina Bavaria | 9.2 | 100 | 0 | |
180 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale US-05(56) | 15.0 | 85 |
Pastabos
52C - 30min
65C - 60min
78C - 20min
+kerpena
+vitaminai mielėms
Paskutiniai apyniai - į fermentaciją.
Nuskaidrinimui (antrinė fermentacija): 1pilnas a.š. želatinos, 150ml vandens.
Ištirpinti, supilti į alų, leisti pastovėti 2 dienas.
65C - 60min
78C - 20min
+kerpena
+vitaminai mielėms
Paskutiniai apyniai - į fermentaciją.
Nuskaidrinimui (antrinė fermentacija): 1pilnas a.š. želatinos, 150ml vandens.
Ištirpinti, supilti į alų, leisti pastovėti 2 dienas.