Informacija

Kiekis:
30 litrų
Efektyvumas:
85 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2025 m. balandžio 16 d.
Receptas modifikuotas:
2025 m. balandžio 26 d.

Parametrai

OG:
1.063
FG:
1.009
ABV:
7.0 %
IBU:
59
EBC:
21
IBU/OG:
0.94
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST A-XL salyklas 3.0 5.800
BEST Melanoidin salyklas 70.9 1.500
      7.300

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
El Dorado 12.0 20 45
Mosaic 13.3 20 45
El Dorado 12.0 20 20
Mosaic 13.3 20 20
Mandarina Bavaria 9.2 100 0
      180  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale US-05(56) 15.0 85

Pastabos

52C - 30min
65C - 60min
78C - 20min
+kerpena
+vitaminai mielėms
Paskutiniai apyniai - į fermentaciją.

Nuskaidrinimui (antrinė fermentacija): 1pilnas a.š. želatinos, 150ml vandens.
Ištirpinti, supilti į alų, leisti pastovėti 2 dienas.
Prisijungę aludariai