Receptas / Pliauškių_tamsusis
Informacija
Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
75 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2025 m. liepos 29 d.
Receptas modifikuotas:
2025 m. rugpjūčio 3 d.
Parametrai
OG:
1.172
|
|
FG:
1.026
|
|
ABV:
19.2 %
|
|
IBU:
12
|
|
EBC:
122
|
|
IBU/OG:
0.07
|
kartumo nėra, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
TF Maris Otter Pale Ale | 6.3 | 6.500 | 33.5 | |
TF Maris Otter Pale Ale | 6.3 | 6.500 | 33.5 | |
Avižiniai dribsniai | 4.0 | 1.300 | 6.7 | |
Avižiniai dribsniai | 4.0 | 1.300 | 6.7 | |
Crystal malt | 130.4 | 0.800 | 4.1 | |
BEST Special X salyklas | 351.2 | 0.800 | 4.1 | |
Crystal malt | 130.4 | 0.800 | 4.1 | |
BEST Special X salyklas | 351.2 | 0.800 | 4.1 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' | 802.4 | 0.300 | 1.5 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' | 802.4 | 0.300 | 1.5 | |
19.400 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Saaz (CZ) | 4.0 | 60 | 60 | |
Hallertau Mittelfruh | 3.5 | 50 | 30 | |
110 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Voss Kveik | 18.0 | 85 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Kadagio šakos | 500.0 g | Virimui | 60 min. | |
Kraujažolė | 50.0 g | Virimui | 10 min. | |
Ramunėlių žiedai | 30.0 g | Virimui | 10 min. | |
Liepžiedžiai | 30.0 g | Virimui | 10 min. |
Pastabos
Kadagio šakų nuoviras naudojamas tekinimui. Nuvirtos šakos kartu su alksnio tašeliais panaudojami filtro dugnui.