Receptas / Skotiskas tradicinis elis
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
75 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. gegužės 7 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. gegužės 26 d.
Parametrai
OG:
1.033
|
|
FG:
1.008
|
|
ABV:
3.3 %
|
|
IBU:
13
|
|
EBC:
26
|
|
IBU/OG:
0.40
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 3.0 | 2.700 | 90.0 | |
Miuncheno salyklas | 15.0 | 0.200 | 6.7 | |
Skrudinti miežiai | 1000.8 | 0.100 | 3.3 | |
3.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
East Kent Golding (U.K.) | 4.0 | 25 | 60 | |
25 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Wyeast 1728 Scottish Ale | 12.0 | 75 |
Pastabos
Virimo nr.: 44.
Salinimas 90 min prie 70 C. Salinti 12 L ~77 C vandeniu.
Į salinimo vandenį: 2 g CaSO4 ir 3 ml 80% pieno rūgšties.
Tekinti 18 L 80 C. Į tekinimo vandenį: 3 g CaSO4 ir 5.5 ml 80% pieno rūgšties.
Nutekinus pirmus 4 l virinti iki išgaruos puse kiekio.
Salinimas 90 min prie 70 C. Salinti 12 L ~77 C vandeniu.
Į salinimo vandenį: 2 g CaSO4 ir 3 ml 80% pieno rūgšties.
Tekinti 18 L 80 C. Į tekinimo vandenį: 3 g CaSO4 ir 5.5 ml 80% pieno rūgšties.
Nutekinus pirmus 4 l virinti iki išgaruos puse kiekio.
Klevas
2013 m. Gegužės 27 d.Gytis
2013 m. Gegužės 27 d.Pikas
2013 m. Gegužės 27 d.Dainius
2013 m. Gegužės 28 d.