Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
62 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. vasario 3 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. vasario 12 d.

Parametrai

OG:
1.072
FG:
1.012
ABV:
7.8 %
IBU:
42
EBC:
14
IBU/OG:
0.58
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pilsen salyklas 4.0 5.000
Invertuotas cukrus 10.0 0.750
Kvietinis salyklas (šviesus) 3.0 0.500
BEST Caramel Light salyklas 30.0 0.500
      6.750

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Tettnanger (German) 2.1 30 60
Willamette 6.0 25 60
Summit 15.0 20 15
Tettnanger (German) 2.1 20 15
      95  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
WYEAST Belgian Stout 12.0 83

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

8.4

(2 balsai)

Komentarai

  • Artis

    2014 m. Rugpjūčio 7 d.
    Ačiū už įvertinimą. Matyt turiu sau įsivaręs kompleksą dėl savo belgiškų alų. Neįtinka nei vienas :)
  • AJ

    2014 m. Rugpjūčio 8 d.
    Na savikritika yra gera savybė. Daug blogiau yra, kai žmogus per gerai vertina savo gamintą alų, nes būna šokas pamačius kaip kiti įvertina :-)
    O kalbant apie belgus, tai mano galva gerą strong blond ale'ą yra lengviau pagamint, nei stiprų Quadą ar Dubbelį.
  • Artis

    2014 m. Rugpjūčio 8 d.
    O kas yra geras? :)
    Man gal tai būtų geras geriamumas ("drinkability").
  • AJ

    2014 m. Rugpjūčio 8 d.
    Geras, kai patinka ne tik tau bet ir kitiems :)
  • Artis

    2014 m. Rugpjūčio 8 d.
    Labai diplomatiškas atsakymas :) Realybė tokia, kad pažįstų ne vieną mūsų tarpo aludarį, kurie man yra sakę, kad jiems nepatinka belgiški.
    Na tai žinoma visiškai ok. Man irgi ne visi stiliai patinka.
    O tikrai, kokios būten belgiško alaus savybės jus žavi?
Prisijungę aludariai